Recepti

Lucky Luka Choco lešnikova rolada

Za slastno rolado potrebujemo:
– 155 g beljakov
– 30 g sladkorja
– 160 g sladkorja v prahu
– 160 g mletih lešnikov
– 15 g mehke moke
Najprej stepemo beljake in počasi dodajamo sladkor ter sladkor v prahu. Medtem presejemo moko in dodamo mlete lešnike. Ko so beljaki napol stepeni, dodamo še presejano moko in mlete lešnike ter maso zmešamo v gosto zmes.

Vse skupaj vlijemo v pekač s peki papirjem in razmažemo po celem pekaču. Pečico predhodno segrejemo na 180 °C in pečemo 12 minut.
Pečeno rolado ohladimo in jo namažemo z namazom TEMNI LEŠNIK LUCKY LUKA CHOCO. Previdno jo zavijemo. Ko je zavita, jo zavijamo še v strech folijo in jo postavimo na hladno.
Pa dober tek oziroma Lucky tek😊

lešnikova rolada

Mandljevi piškoti z duhci 👀

Za mandljeve piškote
potrebujemo:
– 100 g masla
– 60 g sladkorja
– 1 jajce
– 100 g moke
– 120 g mandljevega namaza Lucky Luka choco
– Pol žličke pecilnega praška
– 60 g drobljenih mandljev
Maslo na sobni temperaturi z metlico zmešamo in počasi dodajamo sladkor. Nato zraven dodamo jajce in stepamo, primešamo tudi mandljev namaz. Ko dobimo gladko zmes, primešamo še presejano moko in pecilni prašek. Na koncu še dodamo drobljene mandlje. Ko imamo narejeno testo, ga damo za 30 minut počivati v hladilnik. Po 30 minutah vzamemo testo iz hladilnika in naredimo 20 gramske kroglice in jih položimo na pekač s peki papirjem ter jih na rahlo pritisnemo v krog z 4 cm premerom. Pečemo jih v pečici na 180 °C od 12 do 14 minut.

Za duhce potrebujemo:
– 250 g sladkorja v prahu
– 4 beljake
Beljake in sladkor v prahu stepemo v čvrst sneg. Stepanje lahko traja tudi do 20 minut. Na pekač s peki papirjem nabrizgamo okoli 25 sladkih kepic. Pečico segrejemo na 100 °C in duhce 2 uri sušimo v pečici. Ko se vse ohladi s kapljico čokolade ali s sladkorjem in vodo prilepimo duhce na piškote in jih poljubno okrasimo.

čoko duhci

Torta Lucky Bajadera

Za 24 cm obroč potrebuješ:
Lešnikov namaz s temno čokolado, mandljev namaz z belo čokolado in lešnikov namaz z belo čokolado.

Priprava biskvita:
– 100 g jajc
– 50 g sladkorja
– 35 g moke
– 15 g kakava

Jajca stepamo na največji hitrosti in počasi dodajamo sladkor. Ko se stepe, presejemo moko in kakav in jo počasi vmešamo s kuhalnico v jajčno zmes. Pazimo na grudice in potem vse skupaj vlijemo v tortni obroč ter pečemo prib. 15 min na 200 °C.

Medtem pripravimo sestavine za angleško kremo:
– 185 g mleka
– 62 g smetane 35 %
– 62 g rumenjakov
– 40 g sladkorja

Vse sestavine natehtamo v posodo in segrejemo na 85 °C, pri tem neprestano mešamo in na hitro ohladimo. Razdelimo jo na tri enake dele.

Priprava moussa z angleško kremo:
v mešalniku stepemo 540 g smetane, ki jo tudi razdelimo na tri enake dele.

V angleško kremo vmešamo Lucky Luka Choco namaze v razmerjih:
– 150 g lešnikov namaz s temno čokolado
– 150 g lešnikov namaz z belo čokolado + 1 list želatine
– 150 g mandljev namaz z belo čokolado + 1 list želatine

Želatino namočimo v hladno vodo, angleško kremo segrejemo toliko, da se raztopi želatina. Potem zmešamo z namazi in na koncu še s stepeno smetano. Paziti je treba, da ni krema prevroča, ko jo vlivamo v stepeno smetano.

Mousse polni po vrstnem redu lešnik z belo, mandelj z belo in na koncu lešnik s temno čokolado. Med polnjenjem pazimo na lepe prehode med moussi.

Torto damo za 3 ure v zamrzovalnik in potem oblijemo s čokoladnim prelivom, ki ga naredimo iz:
– 30 g smetane
– 35 g vode
– 45 g sladkorja
– 20 g kakava
– 1 list želatine (želatino namoči v vodo)

Zavremo vse sestavine, na koncu dodamo želatino, ohladimo na 50 °C in prelijemo po zamrznjeni torti. Poljubno jo okrasimo. Pa sladko razvajanje želim …

torta bajadera

Noro dobri krofi polnjeni z Lucky Luka choco namazi

Sestavine:
olje za cvrtje
Lucky Luka choco namaz za nadev
sladkor v prahu za posip

Testo:
1 kg mehke moke
0,5 l mlačnega mleka
5 dag svežega kvasa
3 zvrhane žlice sladkorja
6 rumenjakov
1 dl olja
4 žlice ruma
1 zvrhana žlička soli
naribana lupinica limone

V deciliter mlačnega mleka nadrobimo kvas. Dodamo malo sladkorja, premešamo in pustimo stati 10 minut, da zmes naraste. Preostalo mleko zmešamo z rumenjaki, rumom, limonino lupinico, oljem, soljo in preostalim sladkorjem.
V večjo skledo presejemo polovico moke in na sredini naredimo jamico, v katero vlijemo vzhajan kvasec. S kuhalnico na hitro premešamo, da se sestavine sprimejo, potem pa dodamo večino preostale moke (približno 100 g je prihranimo) in prilijemo rumenjakovo zmes. Sestavine s kuhalnico zgnetemo v gladko, mehko in voljno testo, ki se lepo loči od sten posode. Prihranjeno moko dodajamo postopoma.
Ko je testo pripravljeno, ga lahko pustimo nekaj časa vzhajati, ali pa ga na pomokanem prtu kar takoj razvaljamo. Če jih bomo nadevali šele po cvrtju, testo razvaljamo za prst in pol debelo (približno 2 cm). Z modelčkom iz testa izrežemo kroge in jih zlagamo na pomokan prt. Med njimi pustimo nekaj centimetrov praznega prostora, saj med vzhajanjem narastejo. Pustimo, da vzhajajo od 30 minut do ene ure.
Pred koncem vzhajanja na kuhalnik pristavimo nizko posodo in vanjo vlijemo liter olja. Segrejemo ga na 160 °C. Krofe z lopatko previdno dvignemo in jih z vzhajano stranjo položimo v segreto olje. Lonec pokrijemo s pokrovom in krofe cvremo, dokler na spodnji strani ne porjavijo (približno 4 minute), nato jih obrnemo na drugo stran in cvremo še približno 4 minute. Ko jih cvremo na drugi strani, pustimo posodo odkrito. Ko so pečeni, jih nadevamo z Lucky Luka choco namazom ter posujemo s sladkorjem v prahu.

mini krofki

Čokoladni piškoti z Lucky Pistacijo

Sestavine in postopek (za 16 piškotov):
140g masla in 140g sladkorja stepaj 3min. Dodaj rumenjak in čajno žličko sladkorja z burbonsko vanilijo. Skupaj zmešaj 150g moke, 30g kakava in 1/2 čajne žličke soli.
Dodaj mešanici masla in sladkorja, zmešaj v testo in postavi v hladilnik za 5min.
Na peki papir oblikuj kroglice po želji. Da se pistacije lepše pritrdijo na testo, kroglico prej pomoči v beljak. V kroglice s konico kuhalnice naredi luknjico. Piškote peči 120min na 180°.

Ko se ohladijo, jih napolni z Lucky Pistacijo, ki jo prej malo pogrej v mikrovalovni pečici.

Lucky pistacija

Enostavna torta brez peke

180g Oreo piškotov (jaz sem tokrat izbral zdrobljene in ne v prahu), 100g stopljenjega masla. Zmešaš skupaj in zmes razporediš v pekač.
Za lešnikovo kremo stepeš 200ml smetane za stepanje, ki ji primešaš 250g mascarpone sira in cel kozarec mojega namaza po izbiri. Jaz sem dodal Lucky lešnik s temno čokolado. Pred mešanjem v hladni vodi namočiš 6 listov želatine (če želiš, da je krema bolj rahla, lahko tudi kakšnega manj), vodo odliješ in jo daš za 10sek še v mikrovalovno pečico. Primešaš jo masi in jo namažeš čez piškotno dno. Naslednje jutro stopiš 200g čokolade po želji nad paro in ji primešaš 50ml smetane za kuhanje. Ko dobiš gladko zmes, jo preliješ po torti in vrneš v hladnilnik vsaj še za 1h. Pred serviranjem jo še poljubno okrasiš. Uživaj v okušanju.

enostavna torta