Recepti

Lucky Luka Choco lešnikova rolada

Za slastno rolado potrebujemo:
– 155 g beljakov
– 30 g sladkorja
– 160 g sladkorja v prahu
– 160 g mletih lešnikov
– 15 g mehke moke
Najprej stepemo beljake in počasi dodajamo sladkor ter sladkor v prahu. Medtem presejemo moko in dodamo mlete lešnike. Ko so beljaki napol stepeni, dodamo še presejano moko in mlete lešnike ter maso zmešamo v gosto zmes.

Vse skupaj vlijemo v pekač s peki papirjem in razmažemo po celem pekaču. Pečico predhodno segrejemo na 180 °C in pečemo 12 minut.
Pečeno rolado ohladimo in jo namažemo z namazom TEMNI LEŠNIK LUCKY LUKA CHOCO. Previdno jo zavijemo. Ko je zavita, jo zavijamo še v strech folijo in jo postavimo na hladno.
Pa dober tek oziroma Lucky tek😊

Mandljevi piškoti z duhci 👀

Za mandljeve piškote
potrebujemo:
– 100 g masla
– 60 g sladkorja
– 1 jajce
– 100 g moke
– 120 g mandljevega namaza Lucky Luka choco
– Pol žličke pecilnega praška
– 60 g drobljenih mandljev
Maslo na sobni temperaturi z metlico zmešamo in počasi dodajamo sladkor. Nato zraven dodamo jajce in stepamo, primešamo tudi mandljev namaz. Ko dobimo gladko zmes, primešamo še presejano moko in pecilni prašek. Na koncu še dodamo drobljene mandlje. Ko imamo narejeno testo, ga damo za 30 minut počivati v hladilnik. Po 30 minutah vzamemo testo iz hladilnika in naredimo 20 gramske kroglice in jih položimo na pekač s peki papirjem ter jih na rahlo pritisnemo v krog z 4 cm premerom. Pečemo jih v pečici na 180 °C od 12 do 14 minut.

Za duhce potrebujemo:
– 250 g sladkorja v prahu
– 4 beljake
Beljake in sladkor v prahu stepemo v čvrst sneg. Stepanje lahko traja tudi do 20 minut. Na pekač s peki papirjem nabrizgamo okoli 25 sladkih kepic. Pečico segrejemo na 100 °C in duhce 2 uri sušimo v pečici. Ko se vse ohladi s kapljico čokolade ali s sladkorjem in vodo prilepimo duhce na piškote in jih poljubno okrasimo.