O meni

Moje ime je Luka. Tisti, ki me poznajo, vedo, da me poleg živahnega značaja in optimizma v življenju spremlja in vodi strast do čokolade. Zadnjih petnajst let sem delal na področju slaščičarstva in čokoladerstva. Izkušnje sem začel pridobivati najprej v podjetju Gost, po končanem šolanju pa sem začel delati v čokoladnici Lucifer. Zadnjih pet let sem delal kot vodja čokoladnice v Čokoladnem ateljeju Dobnik. V vseh teh letih sem imel možnost neprestanega poklicnega razvoja in nadgrajevanja znanj na različnih delavnicah, seminarjih in sejmih. 

V meni je že dolgo tlela želja po samostojni poti. Večkrat sem o tem intenzivno razmišljal, a ni bil nikoli pravi trenutek. Potem je prišel marec 2020 in izredne razmere zaradi covid-19 … Življenje se je obrnilo na glavo, poleg mnogih negativnih učinkov je to obdobje prineslo tudi nekaj dobrega. Več časa smo preživeli skupaj z družino. Dneve smo pričenjali s skupnimi zajtrki … Na tem mestu pa se je zataknilo. Jaz in mlajša hčerka sva zaužila v prvih dveh tednih karantene takšne količine čokoladnega namaza, da sem se enostavno odločil, da ga bom raje naredil sam. Začeli smo s preizkušanjem in pokušanjem skupaj s hčerkama in ženo ter počasi so nastajali moji namazi. Kmalu se je izkazalo, da so zanimivi tudi za ostale ljubitelje čokolade. Vsak izmed njih ima svojo zgodbo in je namenjen točno določeni osebi/-am.

V poplavi različnih čokoladnih namazov me je kot starša in nekoga, ki precej dobro ve, kakšen naj bi bil zdrav in kakovosten namaz, neprestano spremljal občutek slabe vesti – sploh pri hčerkah. Prav to je bil torej eden od poglavitnih razlogov za nastanek mojih namazov. Pri izdelavi me je torej vodila želja po čim bolj zdravem čokoladnem namazu z izrazitim okusom po oreščkih.

Luka Smagaj Lucky luka choco